Restaurant

Boven bevindt zich ons restaurant. In de zomermaanden is het restaurant over het algemeen gesloten, gezien het er warm wordt en er meer vraag is naar een plek op het terras.

 

Kenmerkend aan het restaurant is dat de gasten hier iets meer de tijd nemen om te dineren in plaats van dat ze komen borrelen. Waar gasten beneden nog wel eens snel tevreden zijn met een hoofdgerechtje, genieten de gasten in het restaurant vaker van een uitgebreid tapasdiner met desserts en een flesje wijn.

 

Taak #

Op een drukke avond werk je met vier personen in het restaurant: één persoon achter de bar, één persoon op blad, één persoon als gastheer- of vrouw en één persoon die het eten van de keuken aan tafel brengt. Ben je met minder mensen? Dan worden de rollen onderling verdeeld.

 

Je taak per positie is hetzelfde als wanneer je beneden staat. Check dan ook vooral even de overige documenten voor de nodige informatie.

 

Punten van aandacht #

1. Aandacht voor de gast is altijd belangrijk, maar zorg er in het restaurant voor dat je nét dat extraatje biedt ten opzichte van beneden. Hebben de gasten bijvoorbeeld een fles wijn besteld? Stel dan eens voor om hun glas bij te schenken wanneer deze leeg is. Of toon initiatief met het aanraden van bepaalde voor-, hoofd- of nagerechten.

 

2. Zoals gezegd komen de gasten in het restaurant om lekker uitgebreid te tafelen; houd daar dus rekening mee.

 

3. Zoals het beneden af en toe flink aanpakken en doorstampen is, is het in het restaurant meer de bedoeling om rustig aan tafel te verschijnen, met beleid gerechten en dranken uit te serveren, et cetera.

 

Openen #

Zoals er beneden geopend moet worden, zo moet dat in het restaurant ook gebeuren. Hiervoor kun je het volgende lijstje als houvast gebruiken:

– Reserveringen bekijken: staan alle tafels en stoelen juist?! Lees je van te voren wat in zodat je weet wat je kunt verwachten.

– Alle lampjes aan. Denk vooral ook aan de spotjes in het trappetje en het opstapje naar de keuken.

– Fruit snijden: citroen schijfjes en partjes limoen. Kijk ook altijd of je wat takjes verse munt hebt liggen.

– IJsblokjes halen / eventueel zorgen voor crushed ice.

– Checken of je voldoende pepermuntjes achter de bar hebt liggen.

– Kaarsjes aansteken en iedere tafel voorzien van een brandend kaarsje. Daarnaast kun je wat kaarsjes kwijt op overige plekken in het restaurant

– Checken of de muziek boven aan staat. Staan de boxen niet aan? De installatie vind je in het rechterkastje onder de kassa. Klik simpelweg het knopje ‘aan’ en check het volume: zorg ervoor dat de muziek niet té hard staat en stem met je collega’s beneden af wat voor playlist er aan staat. Hollandse hits zijn niet per se passend tijdens een dinershift.

 

Afsluiten #

Zoals er ook beneden afgesloten moet worden, zo moet dat in het restaurant ook gebeuren. Hiervoor kun je het volgende lijstje als houvast gebruiken:

– Bijvul: frisdranken, wijnen en sterke dranken.

– Bar moet schoongemaakt worden. Denk aan de lekbladen, achterbar, voorbar, ruitjes en spoelbak. Daarbij gaan de glazen van het restaurant door de poleermachine, welke beneden staat.

– Fruit afdekken en in de koeling zetten. Het fruit kun je ook naar beneden brengen zodat het daar gebruikt kan worden.

– Alle tafels en stoelen leeg, schoon en terug op de juiste plek. Vaak worden de tafels vast klaargezet voor de reserveringen van de volgende dag.

– Alle blokken voorzien van een volledig en schoon besteksetje. Check ook even of de menu- en drankenkaarten netjes in de blokken staan.

– Alle kaarsjes van tafel halen en verzamelen op een dienblad op de voorbar. Daarbij alle oude kaarsjes vervangen voor nieuwe zodat dit de volgende dag niet meer hoeft.

– Alle lampjes uit. Denk hierbij ook goed om de spotjes bij het trappetje en het opstapje naar de keuken. De grote lampen worden bij het afsluiten aan het einde van de dag uit gezet.

– Kratjes met lege flesjes naar beneden brengen, sorteren en in het embellagehok zetten.

– Vuile was meenemen naar beneden en in de wasmand gooien.

 

 

Lekker voor erbij...

MediaStorePaddys

Om deze website te kunnen bezoeken dient u 18 jaar of ouder te zijn.

Bent u ouder dan 18 jaar?