Kennis: Dranken

Als bedieningsmedewerker is het fijn om een en ander te weten over de dranken die we op de kaart hebben staan. Zo kun je gasten aan tafel adviseren: over het algemeen wordt dit als erg prettig ervaren! We geven je graag wat informatie over alle dranken, ieder opgesplitst in een eigen kopje. Daarbij vragen we je om de drankenkaart even te bekijken.

 

      

 

Frisdranken #

Over de frisdranken is niet echt iets bijzonders te melden, behalve dat het goed is om te weten wat we zoal verkopen. Let op dat we geen grote porties verkopen, behalve van de Coca Cola en Cola Zero. Daarvan zijn er flesjes met een inhoud van 20 cl en flesjes met een inhoud van 33 cl.

 

Warme dranken #

Voor informatie over de warme dranken verwijzen we je graag door naar de pagina ‘Bladloper’. Hier vind je alle informatie over de warme dranken en hoe je deze precies maakt.

 

Cocktails en Gin Tonics #

We hebben verschillende cocktails en gin tonics op de kaart staan. Dit zijn de volgende:

 

Bacardi Mojito: Klassieke mojito met munt, limoen en crushed ice. Lekker fris en toegankelijk.

 

Bacardi Berry Mojito: Fruitige mojito met rood fruit, munt, limoen en crushed ice. Iets zoeter dan de klassieke mojito en dus vaak wat toegankelijker.

 

Deze beide cocktails hebben we ook in een alcoholvrije variant.

 

Pornstar Martini: Klassieke cocktail met de smaak van passievrucht en vanille. Erg zoet, een licht zuurtje en heeft ergens wel wat weg van een zoete cocktail als de Sex on the Beach.

 

Garden Spritz: Frisse cocktail met komkommer. Lichtzoet en zit qua smaak een beetje tussen een Mojito en Gin Tonic in: minder zoet dan de Mojito en iets frisser dan de Gin Tonic.

 

Gin Tonic: Klassieke mix van zachte Bombay Sapphire Dry Gin met Finley Tonic. Wordt geserveerd met limoen.

 

Bramble Gin Tonic: Mix van Bombay Bramble Gin en Berry Tonic. Zoeter dan de klassieke Gin Tonic door de aroma’s van bramen en frambozen; wordt daarnaast geserveerd met een schijfje sinaasappel.

 

Pink Gin Tonic: Mix van Bosford Pink Gin en Berry Tonic. Net wat zoeter dan de Bramble Gin Tonic met aroma’s aardbeien- en frambozensmaak. Geserveerd met rood fruit.

 

Flügel Gin Tonic: Mix van Bombay Sapphire Dry Gin, Flügel en Berry Tonic. Nog weer zoeter dan de overige varianten en geserveerd met rood fruit.

 

Wijnen #

We hebben verschillende wijnen, welke zowel per glas als per fles besteld kunnen worden. Enkel de Susumaniello en Moët & Chandon Impérial zijn niet per glas verkrijgbaar; alleen per fles.

 

Witte wijn #

Bereich Bernkastel Mosel: Zoete witte huiswijn uit Duitsland.

 

Braña Vieja Navarra: Droge witte huiswijn uit Spanje. Deze wijn is gemaakt van een mix van de Viura en Chardonnay druif en heeft aroma’s van citrusvruchten als citroen en grapefruit.

 

Principe de Viana: Droge witte Chardonnay uit Spanje. Deze wijn is gemaakt van de Chardonnay druif en heeft aroma’s van tropisch fruit als ananas, mango en banaan. De afdronk is lang en voller dan die van de droge witte huiswijn.

 

Epicuro: Droge witte Pinot Grigio uit Sicilië. Deze wijn is gemaakt van de Pinot Grigio druif en heeft frisse aroma’s van appel, perzik en ananas. Is iets zoeter, frisser en over het algemeen toegankelijker dan de Chardonnay.

 

Castelo de Medina: Droge witte Sauvignon Blanc uit Spanje. Deze wijn is gemaakt van de Sauvignon Blanc druif en heeft aroma’s van citrusfruit. De afdronk is lang en vol: voller en ietwat droger dan de Chardonnay en daarmee ook de Pinot Grigio.

 

Rosé wijn #

Carlo Rossi: Zoete rosé uit Californië. Deze wijn is een gemaakt van de Zinfandel druif en heeft zoete aroma’s van aardbeien, frambozen en watermeloen. Drinkt lekker weg en is erg toegankelijk.

 

Domaine la Pommiere: Droge rosé uit Frankrijk. Deze wijn is een mix van de Carignan-, Grenache Noir- en Syrah druif. Deze rosé heeft aroma’s van rood fruit, is lekker fris en droger dan de Carlo Rossi. 

 

Rode wijn #

Braña Vieja Navarra: Tempranillo uit Spanje. Deze wijn is gemaakt van de Tempranillo druif en heeft aroma’s van vanille en rood fruit. De wijn is wat droog en zurig op de tong: dit komt door de tannines die aanwezig zijn.

 

Conquesta: Merlot uit Spanje. Deze wijn is gemaakt van de Merlot druif en heeft aroma’s van pruim en zwarte kers. De wijn is wat soepeler, toegankelijker en fruitiger dan de Tempranillo: een lekkere wijn om mee te beginnen!

 

Malbec: Malbec uit Argentinië. Deze wijn is gemaakt van de Malbec druif en heeft aroma’s van rijp rood fruit, eikenhout, koffie en mint. De wijn is complexer, voller en zwaarder dan zowel de Tempranillo als Merlot. Door de aanwezige tannines is hij, net als de Tempranillo, wat droger op de tong.

 

Masca del Tacco: Susumaniello uit Italië. Deze wijn is gemaakt van de Masca del Tacco druif en heeft aroma’s van rijp rood fruit, kreupelhout, rode bloemen en tabak. De elegante en exclusieve Susumaniello is de enige wijn die we enkel per fles verkopen. Hij is krachtiger dan de eerder genoemde wijnen.

 

 

Bubbels #

Tonino Blanco: Zoete witte wijn uit Sicilië met een licht bubbeltje erin. Erg toegankelijk voor de beginnende wijndrinker.

 

Hugo: Frisse wijncocktail uit Italië. Hugo is een mix van mousserende witte wijn, vlierbloesem en munt.

 

Aperol Spritz: Wijncocktail uit Italië. Aperol Spritz is een mix van Aperol, prosecco, bruiswater en sinaasappel. De smaak is verfrissend en bitterzoet.

 

Martini Prosecco: Koolzuurhoudende witte wijn uit Italië. Martini Prosecco is droog en fris: zowel verkrijgbaar in kleine flesjes als een grote. 

 

Martini Bellini: Friszoete wijncocktail uit Italië. In de Martini Bellini herken je de zoete smaak van perzik, gemixt met de droge en frisse aroma’s van de Martini Prosecco.  

 

Martini Asti: Mousserende wijn uit Italië. De Martini Asti is gemaakt van de witte muskaatdruif en is daardoor zacht en zoet van smaak.

 

Moët & Chandon Brut Impérial: Champagne uit Frankrijk. Moët & Chandon Impérial is één van de bekendste merken op het gebied van champagne. Deze champagne heeft een sprankelende, feestelijke en droge smaak. Wordt alleen verkocht per fles: is exclusiever dan bijvoorbeeld Martini Prosecco.

 

Bieren #

We hebben zowel bier van de tap als bieren van de fles. De belangrijkste kenmerken per bier leggen we je nu uit!

 

Bieren van de tap #

Grolsch Premium Pilsner: Dit is het biertje zoals je die waarschijnlijk kent: een ‘gewone pils’ van de tap. Het is een lichtblond bier met een alcoholpercentage van 5%. Bij ons verkrijgbaar in een Fluitje (20 cl), Amsterdammer (25 cl), Halve liter (50 cl) en een Pitcher (180 cl).

 

Grolsch Weizen: Dit is een fris, troebel tarwebier met een alcoholpercentage van 5,1%, dat gebrouwen is volgens het Reinheitsgebot: dé voorwaarden waar een Weizen-bier aan moet voldoen. Dit houdt in dat het bier enkel graansoorten, water, hop en gist mag bevatten. Allerlei andere ingrediënten, zoals kruiden en fruit, mogen niet toegevoegd worden in het brouwproces. Vaak wordt Weizen bier verward met Witbier: het grootste verschil tussen deze twee bieren zijn de volgende punten:

 

– Weizen is Duits / Witbier is Belgisch

– Weizen wordt gemaakt met tarwemout / Witbier met ongemouten tarwe

– Weizen heeft geen toevoegingen. naast het graan, water, hop en gist. De smaak is fris en lichtzuur; vaak met aroma’s van kruidnagel of banaan. / Aan Witbier mogen toevoegingen worden gedaan van bijvoorbeeld fruit of kruiden. Hierdoor is de smaak variërend zoet, zuur of kruidig.

 

Weizen bier verkopen we in glazen van 30 cl en 50 cl (halve liter).

 

Grolsch Bokbier: Bokbier is een seizoensbier dat wordt geschonken van +/- oktober tot en met februari. Het heeft een klassieke smaakcombinatie van bitter en zoet, met tonen van mout en karamel. Dit ontstaat door de mouten die gebrand zijn. Bokbier bevat 6,6% alcohol.

 

Bokbier verkopen we in glazen van 30cl en voor de liefhebber ook in 50 cl 😉

 

Grimbergen Blond: Typerend voor een Blond bier is dat het fris is en net wat minder bitter dan een gewone pilsener als bijvoorbeeld van Grolsch. Dit komt doordat er minder hop aan het bier is toegevoegd. Grimbergen Blond is daardoor een zeer toegankelijk biertje met 6,7% alcohol. Erg lekker in de zomer!

 

Grimbergen Blond verkopen we in glazen van 33 cl en 50 cl.

 

Grimbergen Blanche: Grimbergen Blanche is een licht troebel witbier met 6% alcohol en aroma’s van citrus en kruidnagel. Het biertje wordt over het algemeen net wat frisser ervaren dan Grolsch Weizen of de Grimbergen Blond. Ook erg lekker in de zomer!

 

Grimbergen Blanche verkopen we in glazen van 33 cl en 50 cl.

 

Grimbergen Dubbel: Bij het brouwen van Dubbel bier wordt tijdens het brouwproces meer graan toegevoegd dan bij andere bieren. Dit zorgt voor meer suikers, wat op zijn beurt weer leidt tot een hoger alcoholpercentage. De smaak van de Grimbergen Dubbel is zoet, lichtbitter, met aroma’s van karamel. Dit biertje bevat 6,5 % alcohol.

 

Grimbergen Dubbel verkopen we in glazen van 33 cl en 50 cl.

 

Grimbergen Tripel: Tripel is een vrij zware biersoort, met een alcoholpercentage tussen de 7% en 10%. Net als bij Dubbel bier, is ook hier suiker toegevoegd waardoor de smaak zoetig is en het alcoholpercentage hoger uitvalt. De kleur van Tripel bier is goudblond en dus, misschien tegen je verwachting in, lichter dan Dubbel bier. De smaak van de Grimbergen Tripel is bitterzoet en enigszins pittig, met een alcoholpercentage 9,0%. 

 

Grimbergen Tripel verkopen we in glazen van 33 cl en 50 cl.

 

Guinness: Guinness is een beroemd, Iers Stout bier. Stout bier is op zijn beurt weer een sterkere variant van Porter bier: bier dat wordt gemaakt van bruine mout en veel hop. Het mout wordt gedroogd boven open vuur, waardoor er aroma’s ontstaan van bittere chocolade, koffie of drop. Guinness heeft dan ook de herkenbare smaken van koffie en chocolade. Het is een sterker, zwaarder bier dan bijvoorbeeld Bokbier, met een alcoholpercentage van 4,2%.

 

Guinness verkopen we in de klassieke “pint” van 50 cl en in de “1/2 pint” van 25 cl.

 

Palm: Palm bier is een zogenoemd Amber bier, wat eigenlijk geen biersoort is, maar simpelweg verwijst naar de biersoorten die ‘amber-gekleurd’ zijn. Er worden bleke moutsoorten gebruikt in het brouwproces, wat zorgt voor de oranje-gele kleur. Palm bier heeft een alcoholpercentage van 5,4% en smaakt lichtzoet, met aroma’s van karamel en honing.

 

Palm verkopen we in glazen van 25 cl.

 

Wittekerke Rosébier: Het brouwproces van Rosébier heeft dezelfde basis als die van Witbier, alleen wordt bij rosébier extract van rood fruit toegevoegd. Hier dankt Rosébier zijn zoete, weinig bittere smaak aan. Populair onder de dames en in de zomermaanden! Wittekerke Rosébier heeft een alcoholpercentage van 4,3%.

 

Wittekerke Rosébier verkopen we in glazen van 25 cl.

 

Bieren van de fles #

Corona: Dit is een Mexicaans biertje, met tequila erin verwerkt. Lekker in de zomer en geserveerd met een partje limoen. Het heeft een alcoholpercentage van 4,5%.

 

Desperados: Desperados lijkt enigszins op Corona, maar bevat slechts tequila-aroma en geen echte tequila. Desperados is wat zoeter dan Corona en heeft een alcoholpercentage van 5,9%.

 

Duvel: Duvel is een wat zwaarder Blond bier met een alcoholpercentage van 8,5%. De smaak is licht zoet, met aroma’s van appel en sinaasappel.

 

Grolsch Radler: Een fris, licht biertje met de smaak van citroen en een alcoholpercentage van 2%.

 

Jilzz Cider Original: Friszoet appelcider met een alcoholpercentage van 5%.

 

La Chouffe Blond: Populair Blond bier met een alcoholpercentage van 8%. La Chouffe Blond heeft fruitige aroma’s en een subtiele hint van koriander.

 

La Trappe Isid’or: Amber bier met alcoholpercentage van 7,5%. De smaak is lichtzoet en vriendelijk bitter met aroma’s van rozijnen.

 

La Trappe Tripel: Tripel bier met een alcoholpercentage van 8,0%. Qua smaak is dit biertje kandijzoet, lichtmoutig en hij heeft aroma’s van fruitige smaken als perzik en abrikoos. VERSCHIL GRIMBERGEN TRIPEL????

 

Liefmans Fruitesse: Rosébier met een alcoholpercentage van 3,8%. Dit Rosébier is zoeter dan de variant van Wittekerke.

 

Strongbow: Fris, zurig appelcider met een alcoholpercentage van 5,3%. De strongbow is minder zoet dan de cider van Jillz.

 

Alcoholvrije bieren #

Van bovenstaande bieren zijn er drie soorten die we ook in een alcoholvrije variant aanbieden: Grolsch 0.0, Radler 0.0 en Weizen 0.0.

 

Gedestilleerd #

Bacardi Carta Blanca: Dit is de Bacardi zoals je die waarschijnlijk kent: vaak gemixt met cola. Bacardi Carta Blanca is een witte rum met onderscheidende smaken van amandel en vanille.

 

Bacardi Carta Negra: Ook wel Bacardi Black. Een donkere rum met intense smaak van tropisch fruit, rokerige tonen en een hint van vanille. Kan puur gedronken worden, maar ook in de mix met bijvoorbeeld cola.

 

Bacardi Carta Fuego: Een vuurrode, kruidige, maar zachte rum. De smaak is gevormd door houtskool en een mix van kaneel, nootmuskaat, honing en vanille. Kan puur gedronken worden, maar ook in de mix met cola.

 

Bacardi Oakheart: Sinds kort ook wel Bacardi Spiced. Bruine rum met een lichte rooksmaak en aroma’s van verschillende kruiden. Wordt vaak besteld in plaats van Captain Morgan rum.

 

Bacardi Razz: Witte rum met aroma’s van citrus en frambozen. Wordt vaak gedronken in de mix met Sprite of Fanta.

 

Bacardi Limón: Witte rum met aroma’s van citroen, limoen en grapefruit. Wordt vaak gedronken in de mix met Cola of Sprite.

 

Eristoff Wodka: Wodka zoals je die waarschijnlijk kent. Wordt vaak gedronken in de mix met Red Bull, Sprite of Fanta.

 

Puschkin Red: Rode wodka met de smaak van bloedsinaasappelen. Wordt vaak gedronken in de mix met Red Bull of Sprite.

 

Puschkin Yellow: Gele wodka met de smaak van citrusfruit. Wordt vaak gedronken in de mix met Cola of Sprite.

 

Puschkin Black: Zwarte wodka met de smaak van zwarte bessen. Wordt vaak gedronken in de mix met Cassis of Sprite.

 

 

Likeuren #

 

Whiskeys #

 

 

 

 

Lekker voor erbij...

MediaStorePaddys

Om deze website te kunnen bezoeken dient u 18 jaar of ouder te zijn.

Bent u ouder dan 18 jaar?