Kennis: Dranken

Als bedieningsmedewerker is het fijn om een en ander te weten over de dranken die we op de kaart hebben staan. Zo kun je gasten aan tafel adviseren: over het algemeen wordt dit als erg prettig ervaren! We geven je graag wat informatie over alle dranken, ieder opgesplitst in een eigen kopje. Daarbij vragen we je om de drankenkaart even te bekijken.

 

               

 

Frisdranken #

Over de frisdranken is niet echt iets bijzonders te melden, behalve dat het goed is om te weten wat we zoal verkopen. Let op dat we geen grote porties verkopen, behalve van de Coca Cola en Cola Zero. Daarvan zijn er flesjes met een inhoud van 20 cl en flesjes met een inhoud van 33 cl.

 

Warme dranken #

Voor informatie over de warme dranken verwijzen we je graag door naar de pagina ‘Bladloper’. Hier vind je alle informatie over de warme dranken en hoe je deze precies maakt.

 

Bieren #

We hebben zowel bier van de tap als bieren van de fles. De belangrijkste kenmerken per bier leggen we je nu uit!

 

Bieren van de tap #

 

Grolsch Premium Pilsner: Dit is het biertje zoals je die waarschijnlijk kent: een ‘gewone pils’ van de tap. Het is een lichtblond bier met een alcoholpercentage van 5%. Bij ons verkrijgbaar in een Fluitje (20 cl), Amsterdammer (25 cl), Halve liter (50 cl) en een Pitcher (180 cl).

 

Grolsch Weizen: Dit is een fris, troebel tarwebier met een alcoholpercentage van 5,1%, dat gebrouwen is volgens het Reinheitsgebot: dé voorwaarden waar een Weizen-bier aan moet voldoen. Dit houdt in dat het bier enkel graansoorten, water, hop en gist mag bevatten. Allerlei andere ingrediënten, zoals kruiden en fruit, mogen niet toegevoegd worden in het brouwproces. Vaak wordt Weizen bier verward met Witbier: het grootste verschil tussen deze twee bieren zijn de volgende punten:

 

– Weizen is Duits / Witbier is Belgisch

– Weizen wordt gemaakt met tarwemout / Witbier met ongemouten tarwe

– Weizen heeft geen toevoegingen. naast het graan, water, hop en gist. De smaak is fris en lichtzuur; vaak met aroma’s van kruidnagel of banaan. / Aan Witbier mogen toevoegingen worden gedaan van bijvoorbeeld fruit of kruiden. Hierdoor is de smaak variërend zoet, zuur of kruidig.

 

Weizen bier verkopen we in glazen van 30 cl en 50 cl (halve liter).

 

Grolsch Bokbier: Bokbier is een seizoensbier dat wordt geschonken van +/- oktober tot en met februari. Het heeft een klassieke smaakcombinatie van bitter en zoet, met tonen van mout en karamel. Dit ontstaat door de mouten die gebrand zijn. Bokbier bevat 6,6% alcohol.

 

Bokbier verkopen we in glazen van 30cl en voor de liefhebber ook in 50 cl 😉

 

Grimbergen Blond: Typerend voor een Blond bier is dat het fris is en net wat minder bitter dan een gewone pilsener als bijvoorbeeld van Grolsch. Dit komt doordat er minder hop aan het bier is toegevoegd. Grimbergen Blond is daardoor een zeer toegankelijk biertje met 6,7% alcohol. Erg lekker in de zomer!

 

Grimbergen Blond verkopen we in glazen van 33 cl en 50 cl.

 

Grimbergen Blanche: Grimbergen Blanche is een licht troebel witbier met 6% alcohol en aroma’s van citrus en kruidnagel. Het biertje wordt over het algemeen net wat frisser ervaren dan Grolsch Weizen of de Grimbergen Blond. Ook erg lekker in de zomer!

 

Grimbergen Blanche verkopen we in glazen van 33 cl en 50 cl.

 

Grimbergen Dubbel: Bij het brouwen van Dubbel bier wordt tijdens het brouwproces meer graan toegevoegd dan bij andere bieren. Dit zorgt voor meer suikers, wat op zijn beurt weer leidt tot een hoger alcoholpercentage. De smaak van de Grimbergen Dubbel is zoet, lichtbitter, met aroma’s van karamel. Dit biertje bevat 6,5 % alcohol.

 

Grimbergen Dubbel verkopen we in glazen van 33 cl en 50 cl.

 

Grimbergen Tripel: Tripel is een vrij zware biersoort, met een alcoholpercentage tussen de 7% en 10%. Net als bij Dubbel bier, is ook hier suiker toegevoegd waardoor de smaak zoetig is en het alcoholpercentage hoger uitvalt. De kleur van Tripel bier is goudblond en dus, misschien tegen je verwachting in, lichter dan Dubbel bier. De smaak van de Grimbergen Tripel is bitterzoet en enigszins pittig, met een alcoholpercentage 9,0%. 

 

Grimbergen Tripel verkopen we in glazen van 33 cl en 50 cl.

 

Guinness: Guinness is een beroemd, Iers Stout bier. Stout bier is op zijn beurt weer een sterkere variant van Porter bier: bier dat wordt gemaakt van bruine mout en veel hop. Het mout wordt gedroogd boven open vuur, waardoor er aroma’s ontstaan van bittere chocolade, koffie of drop. Guinness heeft dan ook de herkenbare smaken van koffie en chocolade. Het is een sterker, zwaarder bier dan bijvoorbeeld Bokbier, met een alcoholpercentage van 4,2%.

 

Guinness verkopen we in de klassieke “pint” van 50 cl en in de “1/2 pint” van 25 cl.

 

Palm: Palm bier is een zogenoemd Amber bier, wat eigenlijk geen biersoort is, maar simpelweg verwijst naar de biersoorten die ‘amber-gekleurd’ zijn. Er worden bleke moutsoorten gebruikt in het brouwproces, wat zorgt voor de oranje-gele kleur. Palm bier heeft een alcoholpercentage van 5,4% en smaakt lichtzoet, met aroma’s van karamel en honing.

 

Palm verkopen we in glazen van 25 cl.

 

Wittekerke Rosébier: Het brouwproces van Rosébier heeft dezelfde basis als die van Witbier, alleen wordt bij rosébier extract van rood fruit toegevoegd. Hier dankt Rosébier zijn zoete, weinig bittere smaak aan. Populair onder de dames en in de zomermaanden! Wittekerke Rosébier heeft een alcoholpercentage van 4,3%.

 

Wittekerke Rosébier verkopen we in glazen van 25 cl.

 

Bieren van de fles #

 

Corona: Dit is een Mexicaans biertje, met tequila erin verwerkt. Lekker in de zomer en geserveerd met een partje limoen. Het heeft een alcoholpercentage van 4,5%.

 

Desperados: Desperados lijkt enigszins op Corona, maar bevat slechts tequila-aroma en geen echte tequila. Desperados is wat zoeter dan Corona en heeft een alcoholpercentage van 5,9%.

 

Duvel: Duvel is een wat zwaarder Blond bier met een alcoholpercentage van 8,5%. De smaak is licht zoet, met aroma’s van appel en sinaasappel.

 

Grolsch Radler: Een fris, licht biertje met de smaak van citroen en een alcoholpercentage van 2%.

 

Jilzz Cider Original: Friszoet appelcider met een alcoholpercentage van 5%.

 

La Chouffe Blond: Populair Blond bier met een alcoholpercentage van 8%. La Chouffe Blond heeft fruitige aroma’s en een subtiele hint van koriander.

 

La Trappe Isid’or: Amber bier met alcoholpercentage van 7,5%. De smaak is lichtzoet en vriendelijk bitter met aroma’s van rozijnen.

 

La Trappe Tripel: Tripel bier met een alcoholpercentage van 8,0%. Qua smaak is dit biertje kandijzoet, lichtmoutig en hij heeft aroma’s van fruitige smaken als perzik en abrikoos. VERSCHIL GRIMBERGEN TRIPEL????

 

Liefmans Fruitesse: Rosébier met een alcoholpercentage van 3,8%. Dit Rosébier is zoeter dan de variant van Wittekerke.

 

Strongbow: Fris, zurig appelcider met een alcoholpercentage van 5,3%. De strongbow is minder zoet dan de cider van Jillz.

 

Alcoholvrije bieren #

Van bovenstaande bieren zijn er drie soorten die we ook in een alcoholvrije variant aanbieden: Grolsch 0.0, Radler 0.0 en Weizen 0.0.

 

Wijnen #

We hebben verschillende wijnen, welke zowel per glas als per fles besteld kunnen worden. Enkel de Susumaniello en Moët & Chandon Impérial zijn niet per glas verkrijgbaar; alleen per fles.

 

Witte wijn #

 

Bereich Bernkastel Mosel: Zoete witte huiswijn uit Duitsland.

 

Braña Vieja Navarra: Droge witte huiswijn uit Spanje. Deze wijn is gemaakt van een mix van de Viura en Chardonnay druif en heeft aroma’s van citrusvruchten als citroen en grapefruit.

 

Principe de Viana: Droge witte Chardonnay uit Spanje. Deze wijn is gemaakt van de Chardonnay druif en heeft aroma’s van tropisch fruit als ananas, mango en banaan. De afdronk is lang en voller dan die van de droge witte huiswijn.

 

Epicuro: Droge witte Pinot Grigio uit Sicilië. Deze wijn is gemaakt van de Pinot Grigio druif en heeft frisse aroma’s van appel, perzik en ananas. Is iets zoeter, frisser en over het algemeen toegankelijker dan de Chardonnay.

 

Castelo de Medina: Droge witte Sauvignon Blanc uit Spanje. Deze wijn is gemaakt van de Sauvignon Blanc druif en heeft aroma’s van citrusfruit. De afdronk is lang en vol: voller en ietwat droger dan de Chardonnay en daarmee ook de Pinot Grigio.

 

Rosé wijn #

 

Carlo Rossi: Zoete rosé uit Californië. Deze wijn is een gemaakt van de Zinfandel druif en heeft zoete aroma’s van aardbeien, frambozen en watermeloen. Drinkt lekker weg en is erg toegankelijk.

 

Domaine la Pommiere: Droge rosé uit Frankrijk. Deze wijn is een mix van de Carignan-, Grenache Noir- en Syrah druif. Deze rosé heeft aroma’s van rood fruit, is lekker fris en droger dan de Carlo Rossi. 

 

Rode wijn #

 

Braña Vieja Navarra: Tempranillo uit Spanje. Deze wijn is gemaakt van de Tempranillo druif en heeft aroma’s van vanille en rood fruit. De wijn is wat droog en zurig op de tong: dit komt door de tannines die aanwezig zijn.

 

Conquesta: Merlot uit Spanje. Deze wijn is gemaakt van de Merlot druif en heeft aroma’s van pruim en zwarte kers. De wijn is wat soepeler, toegankelijker en fruitiger dan de Tempranillo: een lekkere wijn om mee te beginnen!

 

Malbec: Malbec uit Argentinië. Deze wijn is gemaakt van de Malbec druif en heeft aroma’s van rijp rood fruit, eikenhout, koffie en mint. De wijn is complexer, voller en zwaarder dan zowel de Tempranillo als Merlot. Door de aanwezige tannines is hij, net als de Tempranillo, wat droger op de tong.

 

Masca del Tacco: Susumaniello uit Italië. Deze wijn is gemaakt van de Masca del Tacco druif en heeft aroma’s van rijp rood fruit, kreupelhout, rode bloemen en tabak. De elegante en exclusieve Susumaniello is de enige wijn die we enkel per fles verkopen. Hij is krachtiger dan de eerder genoemde wijnen.

 

Bubbels #

 

Tonino Blanco: Zoete witte wijn uit Sicilië met een licht bubbeltje erin. Erg toegankelijk voor de beginnende wijndrinker.

 

Hugo: Frisse wijncocktail uit Italië. Hugo is een mix van mousserende witte wijn, vlierbloesem en munt.

 

Aperol Spritz: Wijncocktail uit Italië. Aperol Spritz is een mix van Aperol, prosecco, bruiswater en sinaasappel. De smaak is verfrissend en bitterzoet.

 

Martini Prosecco: Koolzuurhoudende witte wijn uit Italië. Martini Prosecco is droog en fris: zowel verkrijgbaar in kleine flesjes als een grote. 

 

Martini Bellini: Friszoete wijncocktail uit Italië. In de Martini Bellini herken je de zoete smaak van perzik, gemixt met de droge en frisse aroma’s van de Martini Prosecco.  

 

Martini Asti: Mousserende wijn uit Italië. De Martini Asti is gemaakt van de witte muskaatdruif en is daardoor zacht en zoet van smaak.

 

Moët & Chandon Brut Impérial: Champagne uit Frankrijk. Moët & Chandon Impérial is één van de bekendste merken op het gebied van champagne. Deze champagne heeft een sprankelende, feestelijke en droge smaak. Wordt alleen verkocht per fles: is exclusiever dan bijvoorbeeld Martini Prosecco.

 

Cocktails en Gin Tonics #

We hebben verschillende cocktails en gin tonics op de kaart staan. Dit zijn de volgende:

 

Bacardi Mojito: Klassieke mojito met munt, limoen en crushed ice. Lekker fris en toegankelijk.

 

Bacardi Berry Mojito: Fruitige mojito met rood fruit, munt, limoen en crushed ice. Iets zoeter dan de klassieke mojito en dus vaak wat toegankelijker.

 

Deze beide cocktails hebben we ook in een alcoholvrije variant.

 

Pornstar Martini: Klassieke cocktail met de smaak van passievrucht en vanille. Erg zoet, een licht zuurtje en heeft ergens wel wat weg van een zoete cocktail als de Sex on the Beach.

 

Garden Spritz: Frisse cocktail met komkommer. Lichtzoet en zit qua smaak een beetje tussen een Mojito en Gin Tonic in: minder zoet dan de Mojito en iets frisser dan de Gin Tonic.

 

Gin Tonic: Klassieke mix van zachte Bombay Sapphire Dry Gin met Finley Tonic. Wordt geserveerd met limoen.

 

Bramble Gin Tonic: Mix van Bombay Bramble Gin en Berry Tonic. Zoeter dan de klassieke Gin Tonic door de aroma’s van bramen en frambozen; wordt daarnaast geserveerd met een schijfje sinaasappel.

 

Pink Gin Tonic: Mix van Bosford Pink Gin en Berry Tonic. Net wat zoeter dan de Bramble Gin Tonic met aroma’s aardbeien- en frambozensmaak. Geserveerd met rood fruit.

 

Flügel Gin Tonic: Mix van Bombay Sapphire Dry Gin, Flügel en Berry Tonic. Nog weer zoeter dan de overige varianten en geserveerd met rood fruit.

 

Gedestilleerd #

Bacardi Carta Blanca: Dit is de Bacardi zoals je die waarschijnlijk kent: vaak gemixt met cola. Bacardi Carta Blanca is een witte rum met onderscheidende smaken van amandel en vanille.

 

Bacardi Carta Negra: Ook wel Bacardi Black. Een donkere rum met intense smaak van tropisch fruit, rokerige tonen en een hint van vanille. Kan puur gedronken worden, maar ook in de mix met bijvoorbeeld cola.

 

Bacardi Carta Fuego: Een vuurrode, kruidige, maar zachte rum. De smaak is gevormd door houtskool en een mix van kaneel, nootmuskaat, honing en vanille. Kan puur gedronken worden, maar ook in de mix met cola.

 

Bacardi Oakheart: Sinds kort ook wel Bacardi Spiced. Bruine rum met een lichte rooksmaak en aroma’s van verschillende kruiden. Wordt vaak besteld in plaats van Captain Morgan rum.

 

Bacardi Razz: Witte rum met aroma’s van citrus en frambozen. Wordt vaak gedronken in de mix met Sprite of Fanta.

 

Bacardi Limón: Witte rum met aroma’s van citroen, limoen en grapefruit. Wordt vaak gedronken in de mix met Cola of Sprite.

 

Eristoff Wodka: Wodka zoals je die waarschijnlijk kent. Wordt vaak gedronken in de mix met Red Bull, Sprite of Fanta.

 

Puschkin Red: Rode wodka met de smaak van bloedsinaasappelen. Wordt vaak gedronken in de mix met Red Bull of Sprite.

 

Puschkin Yellow: Gele wodka met de smaak van citrusfruit. Wordt vaak gedronken in de mix met Cola of Sprite.

 

Puschkin Black: Zwarte wodka met de smaak van zwarte bessen. Wordt vaak gedronken in de mix met Cassis of Sprite.

 

Campari: Dit rode drankje wordt eigenlijk weinig puur gedronken; meer in de mix met Tonic of Spa rood, of als ingrediënt in een cocktail als Negroni. Is bitter van smaak.

 

Havana Club Añejo Blanco: Witte rum die vaak wordt gemixt met Cola. In die mix, geserveerd met een partje limoen, wordt het ook wel Cuba Libre genoemd.

 

Citroen Brandewijn: Een binnenlands gedestilleerde drank met de smaak van citroen. Is zoeter dan Citroen Jenever. Wordt veelal gedronken als ‘borreltje’, of eventueel in de mix met Cola of Sprite.

 

Jonge Jenever: Jenever is een binnenlands destillaat. Het is moutwijn (in een koperen ketel gestookte granenpap), waaraan extracten van de jeneverbes zijn toegevoegd. Jenever heeft een herkenbare smaak van graan. Jonge Jenever bevat maximaal 15% moutwijn en is fris en kruidig van smaak. Het wordt veelal gedronken als ‘borreltje’, of in de mix met bijvoorbeeld Sprite of Tonic.

 

Oude Jenever: Oude Jenever bevat meer dan 15% moutwijn. Hierdoor is de smaak van de jenever voller en zijn de granen beter te proeven. Het wordt veelal gedronken als ‘borreltje’, of in de mix met bijvoorbeeld Sprite of Tonic.

 

Bessen Jenever: Bessen Jenever is niets anders dan Jenever waar zwarte bessen in getrokken hebben, waar de smaak dan ook vandaan komt. Je kunt het puur drinken met ijs, of in de mix met bijvoorbeeld Sprite of Cassis.

 

Sonnema Berenburg: Berenburg, ook wel Beerenburg, is een binnenlands destillaat dat met name gedronken wordt in het noorden van het land. Het is een sterke drank die wordt getrokken uit een kruidenmix. Worden de kruiden getrokken op basis van Jenever? Dan heet het Berenburg. Worden de kruiden getrokken op basis van Brandewijn? Dan heet het kruidenbitter.

 

Net als Jenever kan Berenburg gedronken worden als ‘borreltje’, of in de mix met Cola, Fanta of Cassis.

 

Vieux: Vieux is eigenlijk niet anders dan de Nederlandse imitatie van Cognac. Het wordt gemaakt van een neutrale graan- of melisse alchol, zoals Jenever. Hier worden diverse kruidenextracten en andere ingrediënten aan toegevoegd. Wordt veelal gedronken als ‘borreltje’, of in de mix met Cola.

 

Likeuren #

Berentzen Apfelkorn: Zoete likeur met de smaak van appel. Wordt veelal gedronken met ijs, in de mix met Sprite of Spa Rood, of als (ingrediënt in een) shotje.

 

Disaronno Amaretto: Lichtzoete likeur met de smaak van amandel. Wordt veelal gedronken met ijs, of in de mix met Cola. Kun je ook gebruiken als ingrediënt in een shotje, bijvoorbeeld in combinatie met lime.

 

Baileys Irish Cream: Ierse likeur van crème en whiskey. Wordt veelal puur gedronken met ijs, als ingrediënt in een cocktail óf shotje. Een bekend shotje met Baileys is de B52. Mix dit niet met een koolzuurhoudende drank: dat gaat schiften.

 

Boswandeling: Crèmelikeur met de smaak van banaan en kokos. Wordt veelal puur gedronken met ijs of als shotje. Net als Baileys, moet je Boswandeling niet mixen met een koolzuurhoudende drank.

 

Bols Blue Curaçao: Opvallende blauwe likeur met de smaak van de Laraha vrucht: een sinaasappel-achtige citrusfruit afkomstig van Curaçao. Wordt veelal in de mix gedronken met Sprite, of als ingrediënt in cocktails en shotjes.

 

Cointreau: Zoete likeur met de smaak van sinaasappel. Wordt veelal gedronken als borrel naast de koffie of ín de koffie. Daarnaast een populair ingrediënt voor cocktails en shotjes. Is, net als Baileys, één van de ingrediënten van de beroemde B52.

 

Drambuie: Kruidige whiskeylikeur met een pittige, zoete honingsmaak. Wordt veelal puur gedronken met ijs, of als ingrediënt in een cocktail.

 

Frangelico: Likeur met de smaak van hazelnoot, cacao en vanillebessen. Wordt veelal puur gedronken met ijs naast de koffie of ín de koffie. Daarnaast goed te gebruiken als ingrediënt in shotjes.

 

Galliano: Frisse likeur met de smaak van vanille en anijs. Wordt veelal puur gedronken met ijs of als ingrediënt in cocktails.

 

Grand Marnier: Zoete likeur met de smaak van sinaasappel. Wordt veelal puur gedronken met ijs of in de koffie met slagroom.

 

Jägermeister: Beroemde kruidenbitter met herkenbare smaken van kaneel, gember en sinaasappel. Wordt veelal gedronken als shot, of puur met ijs.

 

Kahlúa: Likeur met de smaak van koffie. Wordt veelal gedronken naast de koffie, in de koffie of als ingrediënt in een cocktail of shotje. Is naast Cointreau en Baileys het laatste ingrediënt in de B52-shot.

 

Luxardo Limoncello: Italiaanse likeur met de smaak van citroen. Wordt veelal ijskoud gedronken als borrel, na het eten of als shotje.

 

Licor 43: Spaanse likeur met de smaak van citrus, vruchten en vanille. Wordt veelal puur gedronken met ijs naast de koffie of ín de koffie. Daarnaast een geliefd ingrediënt in shotjes en cocktails.

 

Malibu Coconut: Likeur met de smaak van kokos. Wordt voornamelijk in de mix gedronken met Cola, Sprite of Cassis. Ook lekker in de warme chocolademelk!

 

Passoã: Zoete likeur met de smaak van passievrucht. Wordt voornamelijk in de mix gedronken met sinaasappelsap of fanta.

 

Peachtree: Zoete likeur met de smaak van perzik. Wordt veelal puur gedronken met ijs of in de mix met Sprite of Fanta. Ook een geliefd ingrediënt in shotjes en cocktails!

 

Pisang Ambon: Zoete likeur met de smaak van banaan. Wordt veelal puur gedronken met ijs, in de mix met Sprite of als ingrediënt in shotjes en cocktails.

 

Safari: Likeur met de exotische smaak van mango, maracuja en papaja. Wordt veelal puur gedronken met ijs of in de mix met sinaasappelsap. Heeft een wat volwassenere smaak dan Passoã, maar is zeker vergelijkbaar. Lekker als shot, in de mix met groene Sourz!

 

Sambuca: Likeur met de smaak van anijs. Wordt veelal puur gedronken met ijs, maar voornamelijk als shotje.

 

Sheridan’s Double: Dubbele likeur met twee smaken die eenmaal in het glas vanzelf mengen. Het ene deel is gevuld met een donkerbruine koffie-chocolade likeur – het andere deel is gevuld met een romige vanille-creme likeur. Wordt veelal puur gedronken, bijvoorbeeld naast de koffie.

 

Tia Maria: Likeur met de smaak van koffie, vanille en Jamaicaanse rum. Wordt veelal puur gedronken met ijs, naast de koffie, of als ingrediënt in shotjes en cocktails.

 

Whiskeys #

 

 

P.S.V. / Cognac #

Allereerst goed om te weten: P.S.V. is de verzamelnaam van Port, Sherry en Vermouth.

 

Offley Port Ruby: Port, ook wel Porto, is de afkorting van Portwijn. Dit is een versterkte wijn uit, je raadt het al, Portugal. Offley Port Ruby is de rode variant. Wordt vaak als aperitief gedronken, of als borreltje.

 

Offley Port White: Dit is de witte variant van bovenstaande Port. Deze variant heeft de smaak van bloemen, perziken en een wat nootachtig aroma.

 

Medium Sherry: Sherry is een likeurwijn, welke verkrijgbaar is van erg zoet naar droog. Deze medium sherry zit daar tussenin en heeft verfijnde zoete smaken.

 

Droge Sherry: Je raadt het al: dit is de drogere variant van de Medium Sherry.

 

Martini Rood: De rode Martini, officieel Martini Fiero, is een Vermouth. Oftewel, een versterkte wijn. Rode Martini is een aperitief op basis van Italiaanse wijn met aroma’s van rode sinaasappels en andere citrusvruchten. Wordt veelal puur gedronken, eventueel met ijs.

 

Martini Wit: De witte variant van Martini, officieel Martini Bianco, heeft de smaak van vanille en aromatische kruiden. Wordt veelal puur gedronken met citroen en ijs.

 

Bénédictine: Bénédictine is een likeur met fruitige aroma’s en de smaak van kruidnagel, zoethout en honing. Wordt veelal als aperitief gedronken; na het diner.

 

Busnel Calvados: Calvados lijkt erg op cognac. Het wordt verkregen door appelcider te destilleren: dat is dan ook de herkenbare smaak van de drank, in combinatie met aroma’s van hazelnoot en vanille. Wordt veelal gedronken bij de koffie of als aperitief.

 

Courvoisier VS: Courvoisier VS is een zachte cognac met een fruitige smaak en ondertoon. Wordt veelal puur gedronken, eventueel met ijs, bij de koffie.

 

Hennessy: Zachte cognac met tonen van vanille. Wordt veelal puur gedronken, eventueel met ijs of in de mix met Cola of sinaasappelsap.

 

Martell VSOP: Cognac met een rijke smaak van pruim, perzik en abrikoos. Wordt veelal puur gedronken, eventueel met ijs.

 

Rémy Martin VSOP: Cognac met een rijke smaak van gebakken appel en abrikoos. Wordt veelal puur gedronken, eventueel met ijs.

 

 

 

Lekker voor erbij...

MediaStorePaddys

Om deze website te kunnen bezoeken dient u 18 jaar of ouder te zijn.

Bent u ouder dan 18 jaar?