Je bent onze nieuwe aanwinst achter de bar! Ben je er klaar voor? Let’s get going!

 

Taak Barman/Vrouw #

Als barman of -vrouw is het aan jou de schone taak om alle dranken klaar te maken voor onze gasten. Je zet de dranken bij elkaar op het blad voor de bladlopers, zodat zij ze gemakkelijk weg kunnen brengen.

 

Achter de bar werken we met een systeem waar alle bestellingen op verschijnen. Ook zie je aan de rechterkant van het scherm hoe vaak een bepaalde drank is besteld. Zo kun je in tijden van drukte gemakkelijk zien hoeveel biertjes je moet tappen: kun je die lekker achter elkaar aan tappen. Scheelt weer!

 

Heb je een bestelling klaarstaan? Dan tik je op die bestelling op het scherm; het bonnetje wordt geprint; deze leg je op het blad voor de bladloper.

 

Punten van aandacht #

Als barman of -vrouw vragen we je te letten op de volgende punten:

 

1. Droge wijnen zet je rechts op het blad. Hoe zoeter, hoe meer naar links.

 

2. Zet de dranken slim op het blad neer.

 

3. Werk netjes; laat geen open flessen staan; geen kapot glas laten liggen; kapot glas in de wasbak eerst opruimen.

 

4. Check altijd even goed of de glazen goed schoon zijn en niet kapot zijn.

 

Kassa #

Wanneer je achter de bar werkt, voer je bestellingen in op de kassa in plaats van op de orderman. Globaal gezien werkt het systeem hetzelfde: je werkt met dezelfde categorieën en dezelfde PLU-codes. Om deze te gebruiken, toets je de PLU-code in, om af te sluiten met ‘artikel #’.

 

Als je overdag (in je eentje) achter de bar staat, vragen we je om na gebruik de kassa uit te loggen, waardoor je op het openingsscherm van foto 1 terecht komt. Wil je inloggen? Voer dan de inlogcode in, gevolgd door ‘overdag’ of ‘nacht’. Vraag de inlogcode de eerste keer aan je leidinggevende van dat moment. Tijdens de nachten hoef je het scherm niet uit te loggen.

 

 

Zodra je hebt ingelogd, kom je in het scherm van foto 2 terecht. Hier kun je een tafel openen en vanuit daar een bestelling doorvoeren. Het tafelnummer kun je invoeren met de cijfertoetsen óf door de tafel vanuit de plattegrond te selecteren. Er is een plattegrond van de binnenruimte: zowel beneden als boven én het terras. Heb je een tafel geopend, dan kom je op het scherm van foto 3 terecht. Hier kun je de bestelling invoeren en uiteindelijk doorvoeren door op ‘Einde bestelling’ te tikken.

 

 

Wanneer een gast bij je wil betalen, open je de tafel, waarnaar je op ‘Betalen’ drukt. Wanneer een collega bij je komt afrekenen, krijgt deze personeelskorting op drinken. Deze verreken je door op ‘Betalen’ te drukken, gevolgd door ‘Personeelskorting’. De betaling sluit je af door op ‘Geen bon’ te drukken: zo voltooi je de betaling. Deze stappen zie je op foto 4.

 

 

Lekker voor erbij...

MediaStorePaddys

Om deze website te kunnen bezoeken dient u 18 jaar of ouder te zijn.

Bent u ouder dan 18 jaar?