Je bent onze nieuwe aanwinst achter de bar! Ben je er klaar voor? Let’s get going!

 

Taak Barman/Vrouw #

Als barman of -vrouw is het aan jou de schone taak om alle dranken klaar te maken voor onze gasten. Je zet de dranken bij elkaar op het blad voor de bladlopers, zodat zij ze gemakkelijk weg kunnen brengen.

 

Achter de bar werken we met een systeem waar alle bestellingen op verschijnen. Ook zie je aan de rechterkant van het scherm hoe vaak een bepaalde drank is besteld. Zo kun je in tijden van drukte gemakkelijk zien hoeveel biertjes je moet tappen: kun je die lekker achter elkaar aan tappen. Scheelt weer!

 

Heb je een bestelling klaarstaan? Dan tik je op die bestelling op het scherm; het bonnetje wordt geprint; deze leg je op het blad voor de bladloper.

 

Punten van aandacht #

Als barman of -vrouw vragen we je te letten op de volgende punten:

 

1. Droge wijnen zet je rechts op het blad. Hoe zoeter, hoe meer naar links.

 

2. Zet de dranken slim op het blad neer.

 

3. Werk netjes; laat geen open flessen staan; geen kapot glas laten liggen; kapot glas in de wasbak eerst opruimen.

 

4. Check altijd even goed of de glazen goed schoon zijn en niet kapot zijn.

 

Cocktails #

Als barman of -vrouw ben je verantwoordelijk voor alle drankjes. De meesten zal je tijdens je eerste shift gemakkelijk leren kennen; iets meer aandacht vereisen de cocktails. Deze werken we één voor één voor je uit:

1. Mojito: Glas – Tumbler

Stap 1: doe wat munt, limoenpartjes en crushed ice in het glas.

Stap 2: voeg 100 ml Classic Mojito Mix toe.

Stap 3: top af met spa rood, roer goed door, maak af met een plukje munt en een rietje.

 

2. Berry Mojito: Glas – Tumbler

Stap 1: doe wat munt, limoenpartjes, rood fruit en crushed ice in het glas.

Stap 2: voeg 100 ml Berry Mojito Mix toe.

Stap 3: top af met spa rood, roer goed door, maak af met een plukje munt en een rietje.

 

3. Alcoholvrije Mojito: Glas – Tumbler

Stap 1: doe wat munt, limoenpartjes en crushed ice in het glas.

Stap 2: voeg een half flesje gingerale en een half flesje sprite toe.

Stap 3: roer goed door, maak af met een plukje munt en een rietje.

 

4. Alcoholvrije Berry Mojito: Glas – Tumbler

Stap 1: doe wat munt, limoenpartjes, rood fruit en crushed ice in het glas.

Stap 2: voeg een half flesje rode dubbel friss en een half flesje sprite toe.

Stap 3: roer goed door, maak af met een plukje munt en een rietje.

 

5. Pornstar Martini: Glas – Martini

Stap 1: doe 150 – 175 ml Pornstar Mix in de shaker met ijsklontjes.

Stap 2: schud heel hard, verwijder de dop van de shaker, houd de deksel goed vast en schenk uit in het glas.

Stap 3: top eventueel af tot de rand met wat Fanta. Let op: het liefst wil je dat er een goede schuimlaag ontstaat door het shaken waardoor de Fanta niet nodig is.

Stap 4: maak af met een bevroren schijf passievrucht en een rietje.

 

6. Garden Spritz: Glas – Aperol

Stap 1: doe lekker wat ijsklontjes en 100 ml Garden Spritz mix in het glas.

Stap 2: vul aan met spa rood en maak af met komkommer en een rietje.

 

7. Flügel Cosmopolitan: Glas – Martini

Stap 1: doe 1 flesje Flügel, 30 ml wodka, 30 ml cointreau, 15 ml limoensap en flink wat ijsklontjes in de shaker. Schud goed door elkaar.

Stap 2: top af met wat Sprite en maak af met limoen en een rietje.

 

8. Moscow Mule: Glas – Koperen beker

Stap 1: doe 45 ml wodka, een half flesje ginger beer, 15 ml citroensap en een zakje rietsuiker in de beker.

Stap 2: roer goed door, maak af met munt, limoen en een rietje.

 

9. Mai Tai: Glas – Mai Tai

Stap 1: doe 30 ml witte rum, 30 ml donkere rum, 15 ml cointreau en 15 ml limoensap in de shaker met ijs. Schud goed door elkaar.

Stap 2: doe ijs in het Mai Tai glas, giet de mix in het glas en maak af met verse jus d’orange.

Stap 3: roer goed door, top af met limoen, munt en een rietje.

 

Gin & Tonics #

Naast verschillende cocktails maken we ook meerdere gin & tonics. Deze maak je als volgt:

 

1. Classic: 

Stap 1: doe flink wat ijs in het glas en vul met 30 ml Bombay Sapphire Dry Gin.

Stap 2: voeg een flesje Finley Classic Tonic toe.

Stap 3: roer even door, top af met limoen en een rietje.

 

2. Bulldog:

Stap 1: doe flink wat ijs in het Bulldog glas en vul met 30 ml Bulldog Dry Gin.

Stap 2: voeg een flesje Finley Classic Tonic toe.

Stap 3: roer even door, top af met sinaasappel en een rietje.

 

3. Bosford Pink:

Stap 1: doe flink wat ijs in het glas en vul met 30 ml Bosford Pink Gin.

Stap 2: voeg een flesje Royal Bliss Berry Tonic toe.

Stap 3: roer even door, top af met rood fruit en een rietje.

 

4. Flügel

Stap 1: doe flink wat ijs in het glas en vul met 30 ml Bosford Pink Gin.

Stap 2: voeg een flesje Royal Bliss Berry Tonic toe.

Stap 3: roer even door, top af met rood fruit, een opengedraaid flesje Flügel en een rietje.

 

5. Bramble

Stap 1: doe flink wat ijs in het glas en vul met 30 ml Bramble Gin.

Stap 2: voeg een flesje Royal Bliss Berry Tonic toe.

Stap 3: roer even door, top af met sinaasappel en een rietje.

 

6. Ginger

Stap 1: doe flink wat ijs in het glas en vul met 30 ml Bombay Sapphire Dry Gin.

Stap 2: voeg een flesje Royal Bliss Ginger Beer toe.

Stap 3: roer even door, top af met verse gember, een plukje munt en een rietje.

 

7. Alcoholvrij

Stap 1: doe flink wat ijs in het Fluère glas en vul met 30 ml Fluère Alcoholvrije Gin

Stap 2: voeg een flesje Finley Classic Tonic toe.

Stap 3: roer even door, top af met komkommer en een rietje.

 

 

Kassa #

Wanneer je achter de bar werkt, voer je bestellingen in op de kassa in plaats van op de orderman. Globaal gezien werkt het systeem hetzelfde: je werkt met dezelfde categorieën en dezelfde PLU-codes. Om deze te gebruiken, toets je de PLU-code in, om af te sluiten met ‘artikel #’.

 

Als je overdag (in je eentje) achter de bar staat, vragen we je om na gebruik de kassa uit te loggen, waardoor je op het openingsscherm van foto 1 terecht komt. Wil je inloggen? Voer dan de inlogcode in, gevolgd door ‘overdag’ of ‘nacht’. Vraag de inlogcode de eerste keer aan je leidinggevende van dat moment. Tijdens de nachten hoef je het scherm niet uit te loggen.

 

 

Zodra je hebt ingelogd, kom je in het scherm van foto 2 terecht. Hier kun je een tafel openen en vanuit daar een bestelling doorvoeren. Het tafelnummer kun je invoeren met de cijfertoetsen óf door de tafel vanuit de plattegrond te selecteren. Er is een plattegrond van de binnenruimte: zowel beneden als boven én het terras. Heb je een tafel geopend, dan kom je op het scherm van foto 3 terecht. Hier kun je de bestelling invoeren en uiteindelijk doorvoeren door op ‘Einde bestelling’ te tikken.

 

 

Wanneer een gast bij je wil betalen, open je de tafel, waarnaar je op ‘Betalen’ drukt. Wanneer een collega bij je komt afrekenen, krijgt deze personeelskorting op drinken. Deze verreken je door op ‘Betalen’ te drukken, gevolgd door ‘Personeelskorting’. De betaling sluit je af door op ‘Geen bon’ te drukken: zo voltooi je de betaling. Deze stappen zie je op foto 4.

 

 

Lekker voor erbij...

MediaStorePaddys

Om deze website te kunnen bezoeken dient u 18 jaar of ouder te zijn.

Bent u ouder dan 18 jaar?